duifhuistuin

Nieuwbouw Hoog Dalem 3D-ontwerp van duifhuistuin

Peter Duifhuis tuinontwerp

Duifhuistuin: Tuinen ontwerpen en tekenen/schilderen zijn altijd mijn hobby geweest. Door de jaren heen ontwierp ik een aantal eigen tuinen hetgeen ik ontzettend leuk vond om te doen. In 2019 besloot ik een opleiding Tuinarchitectuur met VectorWorks® volgen en tevens te starten als zelfstandig tuinontwerper. Deze opleiding heb ik aangevuld met een specifieke VectorWorks® tuinarchitectuur training en webinars van Design Express in Gouda. Mijn plantenkennis verbeter ik voortdurend onder andere door zelfstudie en het bezoeken van botanische tuinen en kwekerijen.

Elke klant heeft eigen wensen en smaken dus is het voor mij belangrijk om het juiste gevoel te krijgen. Tijdens het ontwerpproces zijn er daarom een aantal ontmoetingen en houd ik regelmatig contact via e-mail/telefoon/Whatsapp.

Ik draag de natuur een warm hart toe dus voor een bijna volledig betegelde tuin ben ik niet de juiste partij.. Zelf zie ik graag de seizoenen terug in de tuin en heb ik een voorliefde voor inheemse planten en bomen.

beplantingsplan van duifhuistuin

Ik ontwerp voornamelijk met behulp van VectorWorks® software op een Apple® iMac maar start met schetsen uit de hand. Indien de klant dat wenst teken ik het definitieve ontwerp ook met de hand. Vaak spreekt dit ‘handwerk’ aan omdat het de sfeer van de tuin beter weergeeft! Voor 3D-tekeningen gebruik ik altijd de computer.

Werkwijze

De werkwijze van duifhuistuin zorgt voor hoge kwaliteit en tevreden klanten!

De start is een kennismakingsgesprek waarin we met een vragenlijst je wensen voor de tuin inventariseren. Denk bijvoorbeeld aan tuinelementen, tuinstijl, kleuren, of maak van tevoren een mood-board. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt; ik denk sowieso in oplossingen!

Ook kijk ik naar de afmetingen, de ligging en de omgeving (privacy!) van de tuin, het helpt als je bestaande plattegronden en/of bouwtekeningen hebt. Misschien kan ik je al wat ideeën of advies geven. Het gesprek duurt ongeveer anderhalf uur en is gratis in de regio Gorinchem. Ik ben flexibel: we kunnen zowel overdag als ’s avonds afspreken.

Aan de hand van dit gesprek en de beschikbare documenten maak ik een duidelijke offerte. Na akkoord maak ik meerdere schetsontwerpen, die we samen doornemen.

werkwijze voorbeeld schetsen

Het daarna gekozen voorlopig ontwerp werk ik (al dan niet met aanpassingen) uit tot het definitieve ontwerp. Gedurende het hele proces is er regelmatig contact.

Het definitief 2D-tuinontwerp is altijd inclusief een beplantingsplan met plantenlijst. Het ontwerp kan worden uitgebreid met 3D-tekening(en), zon-simulatie etc. Deze mogelijkheden laat ik bij het gesprek zien maar zijn ook te vinden op de prijslijst pagina.

Ik werk volledig onafhankelijk. Jij bepaalt dus of je de tuin zelf aanlegt of dit (gedeeltelijk) uitbesteedt aan bijvoorbeeld een hovenier of stratenmaker. Mijn netwerk staat de klant sowieso ter beschikking.

een ontwerp van duifhuistuin?

Klantgerichtheid en -tevredenheid staan voorop: ik luister goed naar je/jullie wensen en ik ben servicegericht. Mijn doel is om een hoge kwaliteit tuinontwerp te leveren tegen een scherpe prijs. Ik ontwerp altijd exclusief voor iedere klant, zo wordt de ideale en goed uitgedachte tuin voor bijna iedereen bereikbaar.

Een kleine investering voor jarenlang plezier van je tuin!

Peter Duifhuis het gezicht achter duifhuistuin

Dus heb je plannen om de tuin aan te pakken? Neem dan snel contact met mij op.

Wil je weten hoe klanten mij waarderen? Reviews vind je op mijn Google pagina

logo 2021 nieuw